Maratoni labdamenet, maratoni meccs, maratoni verseny
A harmadik idei fedettpályás MTSZ-Wilson Amatőr GP újra nagyon érdekes mérkőzéseket hozott, lesz miről beszélnünk az áprilisi versenyig.

54 nevezővel indult szombaton az Amatőr férfi kategória, meglepetésként a kiemeltek közül első körben Szabó Zolit a nagyon meggyőzően játszó Kováts Zsolt, Markója Áront Kápolnási Norbi állította meg. A hétvége találkozója azonban egyértelműen az elődöntőbe jutásért folytatott Klimasevszky András-Nyitrai Balázs mérkőzés volt. Andris „mindetszépenvisszadokésnemtámadok” taktikája általában nagyon hatásos, ellenfelei rendre elveszítik ellene türelmüket és a meccset is.

Balázs azonban most rettentő fegyelmezetten beszállt a játékba és csak úgy tologatta vissza a labdákat. A nézők egy idő után elkezdték számolni a labdameneteket, volt 500! labdaérintés fölötti pont is. És volt, hogy 200 felett begurult a labda a szomszéd pályáról és újra kellett indítani a pontot.


Balázs hősiességéhez az is hozzátartozik, hogy Andris 4/1-re vezetett ellene, de a három és fél órás küzdelemben végül 9/4-re fordított és nyert. Igaz, a döntőbe végül nem tudott bejutni, Keil Bálint megállította, de egyértelműen ő a hétvége hőse.

A másik ágon Nyírő Ricsi, bár voltak szoros meccsei, nagyon szépen menetelt végig. Az elhúzódó találkozó a versenyt is elhúzta, a döntősök vasárnap éjjel fél tizenegy körül kerültek pályára. Minden elismerés az övék, hiszen nehezített körülmények között is varázslatos, izgalmas meccset játszottak. Bálint egész hétvégén rettentően koncentrált és összeszedett volt, ami meghozta gyümölcsét, élete eddigi legrangosabb versenyét nyerte meg.

A párosoknál sem a döntő hozta az izgalmakat és Nyitrai Balázs itt is főszerepet játszott. A „B” csoportban körbeverés alakult ki, az utolsó meccsen a Békefi Imre-Nyitrai Balázs párosnak csak a 7/5-ös eredmény volt elég a továbbjutáshoz a Tímár Dénes-Tabányi Ádám páros ellen. Persze az érintett Wolff Roland-Őry Ádám kettős a pálya szélén izgulta végig az eseményeket. És bár a két páros fej-fej mellett haladt, a végére a borzasztóan kezdő Békefi Imi összeszedte magát, Diniék pedig kicsit talán leeresztettek. A parázs hangulatot mutatja, hogy a Kádár Laci bírónak még pontlevonást is kellett alkalmaznia az indulatok megfékezésére, ami amúgy a gémet is jelentette! A másnapi folytatást természetesen befolyásolta Balázs hosszú meccse is, a végső győzelmet megérdemelten nyerte a Tímár-Tabányi páros a Keil-Nyírő duó ellen. Ezzel az eredménnyel a páros ranglistát jelenleg Keil Bálint vezeti, de csak 20 pont előnnyel Tímár Dénes előtt!


A Szabadidős kategóriában változott a lebonyolítás rendje, mely úgy tűnik többek számára hozta meg az indulási kedvet és sok új arcot is köszönthettünk. 29 nevezőnk volt, melyet kilenc csoportra osztottunk, +35 és -35 korosztályonként, a csoportgyőztesek egy bejátszóval kerültek nyolcas táblára. A végső győzelmet Héjjas Misi szerezte meg, a döntőben hosszabbításban verte meg Erdős Gyurit. Misi hétvégi kiváló szereplésével a ranglista 14. helyére jutott – ami azt jelenti, hogy legközelebb Szabadidős kategóriában már nem is indulhat. Sajnos volt olyan játékos is, nem nevezném meg, aki folyamatos sportszerűtlen magatartásért fél év eltiltást kapott.

A hölgyeknél egyéniben és párosban is Balta Rózsa uralta a mezőnyt, de ez csak leírva ilyen egyértelmű, hiszen a csoportmérkőzéseken Csajtai Kriszti verbálisan és játékban is felvette vele a kesztyűt. Őrsi Anikó csak hosszabbításban tudott győzni Morhardt Veronika ellen, Hámori Zsuzsi pedig legyőzte Dr. Fazakas Beatrixot.

Legközelebb versenyzőként április 2-3-án találkozunk, de előtte remélem minél többekkel a Davis Kupán szurkolóként!