Izgalmas meccsek, jó hangulat Nyíregyházán

Két év elteltével tértünk vissza a Sóstói úton lévő Tenisz Parkba, ahol újra megtapasztalhattuk a szabolcsi vendégszeretetet.

Sok szempontból különleges volt ez a hétvége, a viszonylag kevés állandó versenyző mellett sok-sok új helyi játékossal találkozhattunk, akik bizony meg-megszorongatták a tapasztaltabbakat is. Érdekességképpen elmondhatjuk, hogy minden kategóriában helyi játékos diadalmaskodott, hiszen Dudics Juliról is kiderült, hogy ő bizony nyíregyházi „lány”.

Igazi öröm volt azt is látni, hogy a versenyen nézőközönség is volt, olyanok, akik tényleg drukkolni jöttek kedvenceiknek és tették ezt sportszerűen, jó hangulatban. Sok család, kis- és nagygyerek is kilátogatott, biztatni szülőket, testvéreket.

Az Amatőr táblára pontosan 32 játékos nevezett. A kiemeltek közül mindenkinek sikerült tovább jutnia, de pl. Besser Feri nagyon megküzdött egy-egy ellenfelével, Barabás Bence és Fazekas Dani is rángatta a nemlétező bajuszát.

A négy közé jutásért Nyírő Ricsinek kellett leginkább megdolgoznia, Tímár Dinit csak tiebreakben tudta legyőzni, az elődöntőben a már korábban megedződött Besser Feri viszont jobbnak bizonyult nála. Ő azonban a döntőben a nagyon magabiztosan menetelő Szabó Zolit nem tudta megállítani, nagyon színvonalas, jó meccsen maradt alul 6/9 arányban.


Zolinak vasárnap nem volt könnyű napja, hiszen kora délutántól kezdve elődöntőket és döntőket játszott felváltva, éppen ezért hatalmas teljesítmény, hogy a nap végén az egyéni mellett Békési Zolival a páros trófeát is ő emelhette a magasba. Igaz, ez a ranglistaelsőség visszaszerzésére nem volt elég, a Nyírő Ricsivel az oldalán játszó, most ezüstérmet szerzett Keil Bálint előnye 40! pont.


Nagyon jó döntésnek bizonyult a közelmúltban a Szabadidős kategóriát érintő szabályváltoztatás (köszönet az ötletgazda Erdős Gyurinak!), a +35 és -35 csoportok bevezetése és az indulási jogosultság szigorítása, amely láthatóan megnövelte a kategória presztízsét.


Megnövekedett a nevezők száma, gyakorlatilag ugyanolyan létszámmal indult, mint a szombati mezőny. Itt megtartottuk a csoportos lebonyolítást, ahonnan az elsők már táblára kerültek. A későbbi döntős Herter Bálint Szatmári Árpival játszott nagyon hosszú és izgalmas meccset, a rövidítés hozta meg számára a továbbjutást. A második tiebreak azonban már nem neki kedvezett, a nyíregyházi Szabadidős kupa Fazekas Dani gyűjteményébe került.


A női kategóriák meccseit a küzdelem mellett sikongatás és nevetés jellemezte. Juli rettentő stabil játéka meghozta eredményét a tavalyi győztes Szalontai Eszter sem tudta megállítani. A párosban a debütáló Csillagné Páll Mónival az oldalán a Tamás nővéreket győzték le.


Lassan vége a Szabadtéri szezonnak. Sajnos. De még előttünk áll egy nagy verseny, hiszen közeledik augusztus utolsó hétvégéje, az Amatőr OB. Itt a dupla pontozás nagyon sok helyen felkavarhatja a rangsort, hisz a férfi kategóriákban a top helyek közt nagyon kicsi a különbség. És persze van, akinek védeni kell pontokat, van akinek nem.
Lehet addig számolgatni, gyakorolni, de legfőképpen fontos élvezni a teniszt!