KIEMELT HÍR

Pörgés, labdapattogás, vidámság, ügyesség, gyermekek és tenisz. Ez a kép fogadta a bekukkantó kíváncsi szemeket november 25-én a NyME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szép, nagy, világos sportcsarnokában. A Diáksport Szövetség és a Magyar Tenisz Szövetség koordinálásával, a bolyais tesitanárok segítségével, a Haladás VSE tenisz edzőivel egy jól szervezett, játékos, változatos, izgalmas, szórakoztató teniszbemutatón vehettek részt a bolyais kisdiákok. Közel 200 tanuló kóstolhatott bele a tenisz csodálatos mozgásvilágába, illetve az iskola igazgatója jelképesen átvehette a tenisz felszereléseket, melyet a Sport legyen a Tied program keretén belül az iskola kapott.

Az elmúlt hétvégén az Iskolatenisz Bajnokság keretében azok a kisgyerekek léptek a teniszpályákra, akik testnevelésórákon és egyéb iskolai foglalkozások keretében ismerkednek a tenisz szépségeivel. Szentesen, Szombathelyen, Pécsett és Budapesten több száz tanuló mérte össze tudását, az igazságosság érdekében külön kategóriában azok, akik valóban csak a suliban játszanak és külön azok, akik emellett külön edzésekre is járnak. Számos iskola nevezte be tanulóit, akik nagyon jó hangulatban és roppant sportszerűen versenyeztek. Gratulálunk az apróságoknak a nagyszerű teljesítményekhez, a tanároknak, edzőknek a sikeres felkészítéshez és a szülőknek, akik lelkesen szurkoltak.

A Szent Imre Általános Iskola Sportnapjának keretében hat osztály tanulói ismerkedtek a tenisszel. Az iskola az SLT Program keretébe nagyon jó kis eszközcsomagot kapott, itt volt az ideje, hogy minél többen kipróbálják. A gyerekek és a vállalkozó kedvű tanárok nagyon ügyesek voltak, a foglalkozások végére jó kis labdamenetek alakultak ki.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott program a tavalyi nagy sikerre való teintettel az idén újra elindult, Budapesten a MOM Sportközpontban sportági bemutatókon vettek részt a gyerekek és kísérőik. Tavasszal és ősszel az ország 19 városában lesz még hasonló rendezvény, melynek célja, hogy a gyerekek minél átfogóbb képet kaphassanak a környezetükben elérhető sportolási lehetőségekről és sportlétesítményekről, a sportági szövetségek mellett a helyi egyesületek képviselői is meghívást, bemutatkozási lehetőséget kapnak. A mai rendezvényen a tenisz sportágat a közelmúlt legeredményesebb magyar teniszezőnői, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó és Szávay Ágnes népszerűsítette. Ők nemrégiben közösen indították el a Happy Tennis nevű programot, melynek keretében kifejezetten kisgyerekek oktatásával foglalkoznak játékos formában. A legfőbb cél a tenisz megszerettetése! Ez ma sikerült, sokszáz kisgyerek ragadott ütőt és nagyon jó volt látni, ahogy élvezik a játékot.

A Sport Legyen a Tied Program keretében december-januárban százötven iskolába kerültek minitenisz eszközök, pólók. Használjátok, élvezzétek!

Családi nap egy fantasztikus környezetben, ahol a gyerekek mellett a szülők is sokat tanulhatnak... Várunk Mindenkit szeretettel!

Folytatódik a Sport legyen a Tiéd program, melynek keretében az ország több nagyvárosában sok-sok sportot kipróbálhatnak az iskolások. A héten Székesfehérváron ragadtak teniszütőt és nagyon ügyesek voltak.

Ragadjon ütőt minden gyerek!
Elindult a 2015/2016-os tanév
Ragadjon ütőt minden gyerek!

Nagy öröm a Magyar Tenisz Szövetség számára, hogy közel száz általános iskolában folytatódik, és több, mint százötven iskolában megkezdődik szeptembertől az Iskolatenisz Program, melynek keretében 10 év alatti tanulók ismerkednek a sportág alapjaival. Ez a növekedés nagyon sok egyéb változást is magával hoz, bővül a Play and Stay edzőképzés menete, differenciáltabbá válik az Iskolatenisz versenysorozat. Legyen boldog tanévetek!
FŐTÁMOGATÓ